We plannen geen consulten meer in. Wellicht vind u nog wel nuttige informatie op deze site.

Wat te doen bij een koortslip en infecties van dezelfde virusfamilie.

Biovion: Voorheen praktijk voor Natuurgeneeskunde. Onze producten zijn nog steeds verkrijgbaar.

De producten die in de Webshop staan kunnen blijvend besteld worden.

Biovion is een praktijk voor Natuurgeneeskunde. Wij houden praktijk in Noord-Holland (West-Friesland) in de plaats Wervershoof. We helpen klanten met diverse lichamelijke en mentale klachten uit het hele land. We doen dit zowel online als op locatie. We maken gebruik van actueel wetenschappelijk onderbouwde behandelingsmethodes en worden hierin permanent bijgeschoold

Wat te doen bij een koortslip en infecties van dezelfde virusfamilie.

Wat te doen bij een koortslip en infecties van dezelfde virusfamilie.

Terugkerende virusinfecties? De bekendste vorm is de koortslip. De veroorzaker is het herpes simplex virus type1 (soms 2). Tot de herpesfamilie behoort ook genitale herpes (type2), gordelroos en pfeiffer. Genitale herpes is een SOA en  komt ook op de huid voor.

Herpesvirussen overleven in zenuwuiteinden. Door stressreacties, celschade van UV licht (zonverbranding) en andere oorzaken van verminderde afweer ontstaat het opvlammen, zoals bij de koortslip en genitale herpes. Bij gordelroos treedt voor 5 tot 10% herhaling op.

Er zijn specifieke plantenstoffen die herpes helpen onderdrukken.  Melissa Officinalis  (Citroenmelisse) is voor deze toepassing opgenomen in de WHO lijst voor medicinale planten. Uitbraken kunnen worden geremd door de innameverhouding van bepaalde aminozuren te wijzigen. Dankzij de Europese wetgeving mogen wij u hier niet nader over informeren.

Bij blijvende herhaling van uitbraken kan een natuurgeneeskundige u helpen om meer specifieke maatregelen te nemen.