We plannen geen consulten meer in. Wellicht vind u nog wel nuttige informatie op deze site.

Zo verslaan we de diabetes epidemie.

Biovion: Voorheen praktijk voor Natuurgeneeskunde. Onze producten zijn nog steeds verkrijgbaar.

De producten die in de Webshop staan kunnen blijvend besteld worden.

Biovion is een praktijk voor Natuurgeneeskunde. Wij houden praktijk in Noord-Holland (West-Friesland) in de plaats Wervershoof. We helpen klanten met diverse lichamelijke en mentale klachten uit het hele land. We doen dit zowel online als op locatie. We maken gebruik van actueel wetenschappelijk onderbouwde behandelingsmethodes en worden hierin permanent bijgeschoold

Zo verslaan we de diabetes epidemie.

Zo verslaan we de diabetes epidemie.

Boven 55 jaar heeft 11,3% van de Nederlandse bevolking diabetes type2. Het aantal diabetes type2 patiënten op jongere leeftijd neemt razendsnel toe. Er is een grote groep pre-diabeet zonder het te weten. Huidklachten, infectiegevoelig zijn, vermoeidheid en zeker ook onvruchtbaarheid hebben te maken met het werkingsmechanisme van (pre)diabetes.

Hand in hand met deze diabetesepidemie stijgt het aantal mensen met hoge bloeddruk, gewricht– en hartklachten. Het is gebruikelijk dat huisartsen vrij snel bepaalde medicijnen voorschrijven. Deze hebben bijwerkingen en jagen de maatschappij op enorm hoog oplopende kosten.

90 % Van de diabetes type2 patiënten kan volledig zonder medicijnen weer gezond worden door het lichaam dat te bieden waarmee onze eigen genen de problematiek terug kunnen reguleren. Kort samengevat komt dit neer op:

1. Het kiezen van een menu dat dat klopt met onze evolutionaire behoefte en dus door onze genen herkend wordt. Dit is ook de belangrijkste maatregel

2. Bewegen in de natuur met risico van verwonding.

3. Tweede noodzakelijke effect van punt 2. is terugtrekken uit sociale drukte.

4. Creatief bezig zijn, voldoende sex en verandering van rol in de maatschappij dragen in belangrijk mate bij.

Deze aanpak is terug te lezen in:The Watve protocol; HBT-intervention (holistic behavioral therapy, patent: Method of treatment of insuline resistance syndrome [IRS]).

Door besproken protocol 4 aaneengesloten dagen per maand, gedurende 3 maanden uit te voeren en daarna een aangepast menu te blijven volgen, geneest 90% van alle diabetes type2 patiënten. In de bloedwaardes is de ontwikkeling van het herstel te meten. De methode is gefundeerd op hard wetenschappelijk bewijs.

Het  is het onbegrijpelijk dat artsen hun patiënten hier niet beter op wijzen. Het is een maatschappelijke noodzaak verplichte verandering van levenswijze te bewerkstelligen. Dit zou maatschappelijk ook beter ondersteund moeten worden. In geld uitgedrukt zou de cumulatieve maatschappelijke winst jaarlijks wel eens groter kunnen zijn dan 5 miljard euro’s.