Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/c/biovion.nl/httpd.www/wp-content/plugins/WooCommerce Predictive Search/admin/admin-interface.php on line 243 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/5/b/c/biovion.nl/httpd.www/wp-content/themes/Divi_New/includes/builder/functions.php on line 2442 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/b/c/biovion.nl/httpd.www/wp-content/plugins/woocommerce-pdf-ips-templates/includes/class-wcpdf-templates-main.php on line 78 Wat geeft u uw genen te eten? | Praktijk voor Natuurgeneeskunde - Zuid Holland - Biovion

Wat geeft u uw genen te eten?

Vast staat dat onze genen duizenden jaren niet relevant veranderd zijn. Vanuit deze kennis is het eveneens zeer relevant te weten wat we duizenden jaren geleden aten, maar ook hoe we ons bewogen en gedragen hebben. Wat blijkt: de mens is aangepast aan het eten van veel dierlijke producten als vlees en vis. Daaraan hebben we ook de ontwikkeling van onze hersenen (pre-frontale cortex) te danken. Verder aten we fuit, knolgewassen, groenten, noten, paddestoelen en kruiden. Het wetenschappelijk onderzoek bij nog bestaande jagers-verzamelaars, maakt duidelijk dat 40 – 60% van onze voeding een dierlijk oorsprong had. Het spreekt voor zich dat alleen al de enorme hoeveelheden koolhydraten die we hedentendage nuttigen niet passen bij ons genetisch bepaald verwerkingssysteem. Dat het allemaal ook nog eens in geraffineerde vorm wordt gegeten komt daar bovenop. De bewijzen stapelen zich op dat alleen al dit onderdeel van onze doorsnee voeding sterk bijdraagt aan de ontwikkelingen van welvaartziektes, zoals hart en vaatziekten en kanker. Zie ook Boeken&Links

Schrijf u in voor onze Nieuwsbrief.

Categorieën